FONS D'EQUILIBRI

El projecte del Fons d'Equilibri va ser una de les conclusions del Congrés dels 10 anys de la Turuta i en l'assemblea d'inici del 2021 varem acordar de fer una “prova pilot” durant aquest any. En l'assemblea dels projectes celebrada el 30-1-2022 es va aprovar per unanimitat d'allargar un any més... 

En el nostra ecosistema de Vilanova i la Geltrú hi ha qui té més euros i poques turutes i qui té pocs euros i moltes turutes. A mesura que hi hagi més oferta amb turutes, la turuta anirà tenint més valor però això costarà ja que estem molt enganxats a l'euro. Aquest fons d'equilibri és un projecte encaminat a que la gent que té moltes turutes i pocs euros, pugui canviar turutes per euros. Un pas important per arribar a que l'intercanvi d'euros per turutes i turutes per euros sigui una normalitat dins el nostre ecosistema.

La finalitat d’aquest projecte és la de tenir un pot on anar recaptant euros de diferents maneres:


PRIMERA PART: RECAPTAR EUROS PEL "FONS D'EQUILIBRI"

 • persones associades que vulguin canviar periòdicament uns euros a canvi de turutes+10% (per exemple: em comprometo mensualment a canviar 20euros a canvi de rebre 22tt)
 • persones sòcies o no sòcies que els agradi la finalitat de la Turuta i vulguin fer un donatiu amb euros.
 • empreses (amb criteris prèviament definits) que volen destinar una part dels seus beneficis, com a “responsabilitat social” a fer unes aportacions.
 • empreses (amb criteris prèviament definits) que vulguin esponsoritzar aquest projecte.
 • projectes productius que puguin generar euros (aportacions voluntaries a canvi de determinat material, per exemple monedes i bitllets de col·leccionista, llibres segona ma, etc.).
 • tot allò que la imaginació pugui aportar


Els ingressos es poden fer via transferència o imposició directa al compte de l'associació o entregant els diners en efectiu a l'OCL i d'aquí s'ingressaran al compte de l'associació.


COMPTE DE L'ASSOCIACIÓ:   ES47 1491 0001 2320 1789 4623
Per qualsevol dubte podeu escriure a: intercanvis.turutes@gmail.comSEGONA PART: REPARTIR EL FONS PROPORCIONALMENT

 1. Arribat el mes de novembre, enviarem un email a tots els Oferents Professionals i als turutaires que tenen més de 300 tt, si volen canviar turutes per euros (de manera proporcional al seu saldo i en relació al saldo acumulat en el "Fons d'Equilibri").
 2. Mitjançant un formulari podran demanar el que vulguin recuperar fins la data que s'indicarà.
 3. Es comunicarà a cadascú la quantitat real que podrà recuperar i s'acordarà el com fer l'abonament a cadascú (per exemple: si entre tots volen recuperar un total de 4000 euros i només s’han recaptat 2000 euros, cadascú només podrà recuperar el 50% del que havia demanat.
 4. Es farà el repart i a canvi hauran de liquidar les seves turutes al Fons Cooperatiu i si la persona turutaire encara no ha abonat els 10eu inicials se li descomptaran dels euros que hagi demanat.
 5. El pot quedarà a 0 per començar un nou any.


TINC INTERÈS EN AQUEST PROJECTE