FONS D'EQUILIBRI

El projecte del Fons d'Equilibri va ser una de les conclusions del Congrés dels 10 anys de la Turuta i en l'assemblea d'inici del 2021 varem acordar de fer una “prova pilot” durant aquest any. En les assemblees dels projectes dels dos anys següents es va aprovar per unanimitat d'allargar un any més... 

En el nostra ecosistema de Vilanova i la Geltrú hi ha qui té més euros i poques turutes i qui té pocs euros i moltes turutes. A mesura que hi hagi més oferta amb turutes, la turuta anirà tenint més valor però això costarà ja que estem molt enganxats a l'euro. Aquest fons d'equilibri és un projecte encaminat a que la gent que té moltes turutes i pocs euros, pugui canviar turutes per euros. Un pas important per arribar a que l'intercanvi d'euros per turutes i turutes per euros sigui una normalitat dins el nostre ecosistema.

La finalitat d’aquest projecte és la de tenir un pot on anar recaptant euros de diferents maneres:


PRIMERA PART: RECAPTAR EUROS PEL "FONS D'EQUILIBRI"

 • persones associades que vulguin canviar periòdicament uns euros a canvi de turutes+10% (per exemple: em comprometo mensualment a canviar 20euros a canvi de rebre 22tt)
 • persones sòcies o no sòcies que els agradi la finalitat de la Turuta i vulguin fer un donatiu amb euros.
 • empreses (amb criteris prèviament definits) que volen destinar una part dels seus beneficis, com a “responsabilitat social” a fer unes aportacions.
 • empreses (amb criteris prèviament definits) que vulguin esponsoritzar aquest projecte.
 • projectes productius que puguin generar euros (aportacions voluntaries a canvi de determinat material, per exemple monedes i bitllets de col·leccionista, llibres segona ma, etc.).
 • tot allò que la imaginació pugui aportar


Els ingressos es poden fer via transferència o imposició directa al compte de l'associació o entregant els diners en efectiu a l'OCL i d'aquí s'ingressaran al compte de l'associació.


COMPTE DE L'ASSOCIACIÓ:   ES47 1491 0001 2320 1789 4623
Per qualsevol dubte podeu escriure a: intercanvis.turutes@gmail.comSEGONA PART: REPARTIR EL FONS PROPORCIONALMENT

 1. Arribat el mes de novembre, enviarem un email a tots els Oferents Professionals i als turutaires que tenen més de 300 tt, si volen canviar turutes per euros (de manera proporcional al seu saldo i en relació al saldo acumulat en el "Fons d'Equilibri").
 2. Mitjançant un formulari podran demanar el que vulguin recuperar fins la data que s'indicarà.
 3. Es comunicarà a cadascú la quantitat real que podrà recuperar i s'acordarà el com fer l'abonament a cadascú (per exemple: si entre tots volen recuperar un total de 4000 euros i només s’han recaptat 2000 euros, cadascú només podrà recuperar el 50% del que havia demanat.
 4. Es farà el repart i a canvi hauran de liquidar les seves turutes al Fons Cooperatiu i si la persona turutaire encara no ha abonat els 10eu inicials se li descomptaran dels euros que hagi demanat.
 5. El pot quedarà a 0 per començar un nou any.


TINC INTERÈS EN AQUEST PROJECTE