PROJECTES "PER UN TUBO"... I ELS QUE ES PODEN POSAR EN MARXA

 intercanvis que es poden fer amb moneda social

(res s'ha d'aturar per falta de turutes, la turuta no és escassa com l'euro, és suficient per posar en marxa tot allò que necessitem)

  1. Compra de productes locals: Utilitzar moneda social per adquirir aliments frescos a mercats de productors locals o botigues que acceptin aquesta moneda.
  2. Serveis professionals: Pagar per serveis com ara reparacions domèstiques, assessorament legal, classes de música o sessions de massatge utilitzant moneda social.
  3. Esdeveniments i tallers: Inscriure's en tallers artístics, classes de cuina, sessions de meditació o altres esdeveniments a la comunitat que acceptin moneda social com a pagament.
  4. Suport voluntari: Rebre ajuda en tasques com ara jardineria, neteja o suport administratiu d'altres membres de la comunitat a canvi de moneda social.
  5. Recursos compartits: Llogar eines, vehicles compartits o altres recursos de la comunitat utilitzant moneda social com a compensació.
  6. Intercanvi d'habilitats: Ofereix les teves habilitats o coneixements a altres membres de la comunitat a canvi de moneda social. Podria ser des de l'ensenyament d'idiomes fins a la creació de llocs web.
  7. Promoció cultural: Comprar entrades per a esdeveniments culturals com concerts, obres de teatre o projeccions de cinema amb moneda social.
  8. Cures i assistència: Proporcionar serveis de cangur o de suport als avis a canvi de moneda social.
  9. Contribució social: Donar moneda social com a donació per a projectes comunitaris, organitzacions sense ànim de lucre o causes locals.
  10. Desenvolupament sostenible: Utilitzar moneda social per a projectes d'energies renovables, agricultura ecològica o altres iniciatives de sostenibilitat a la comunitat.
  11. Jardineria comunitària: Participants podrien guanyar 10 unitats de moneda local per a cada hora de treball dedicada a mantenir i embellir àrees verdes compartides.
  12. Tallers d'habilitats: L'organització podria oferir tallers d'aprenentatge on els participants guanyen moneda local per a cada hora de temps invertida en ensenyar o aprendre noves habilitats.
  13. Suport a la gent gran: Persones podrien guanyar moneda local per passar temps amb persones majors, ajudant-les amb les seves tasques diàries o simplement oferint companyia.
  14. Neteja de la comunitat: Organitzar esdeveniments de neteja on els participants guanyen moneda local per ajudar a mantenir l'entorn net i ordenat.
  15. Ajuda a esdeveniments: Contribuir amb el temps i l'esforç en organitzar i executar esdeveniments comunitaris, i rebre moneda local com a recompensa.
  16. Reciclatge i sostenibilitat: Recollir i reciclar residus, o participar en esdeveniments relacionats amb la sostenibilitat per guanyar moneda local.
  17. Projectes educatius: Col·laborar amb escoles locals per impartir lliçons o activitats educatives, guanyant moneda local a canvi.
  18. Suport a la salut mental: Oferir temps com a voluntari per ajudar en programes de salut mental i guanyar moneda local per les hores dedicades.
  19. Cura d'animals: Contribuir amb el temps en refugis d'animals o altres projectes relacionats amb la cura i benestar dels animals.
  20. Art i cultura: Participar en projectes artístics o culturals, com pintura mural o actuacions teatrals a la comunitat, guanyant moneda local per cada hora de participació.
  21. Suport a persones amb discapacitat: Proporcionar suport personalitzat a persones amb discapacitat per ajudar-les en les seves activitats diàries i guanyar moneda local per aquestes hores.
  22. Jocs i esports comunitaris: Participar en equips esportius locals o organitzar tornejos esportius i guanyar moneda local per cada hora de pràctica o participació.
  23. Tallers creatius: Organitzar tallers d'art, música, dansa o altres formes creatives, i guanyar moneda local per a cada hora de participació.
  24. Projectes ambientals: Participar en activitats de neteja de platges, rius o altres entorns naturals per guanyar moneda local.
  25. Suport a la comunitat migratòria: Donar temps i recursos per ajudar les persones migrades o refugiades a integrar-se a la comunitat local, guanyant moneda local per aquestes accions.
  26. Horts urbans: Participar en projectes d'horticultura urbana per cultivar aliments locals i guanyar moneda local segons les hores dedicades.
  27. Suport escolar: Oferir tutoria o ajuda als estudiants en matèries acadèmiques i guanyar moneda local per cada hora invertida.
  28. Serveis de salut alternatius: Proporcionar teràpies alternatives com massatges, ioga o acupuntura i rebre moneda local com a compensació.
  29. Projectes d'energies renovables: Participar en la instal·lació de panells solars o altres projectes d'energies netes i guanyar moneda local per les hores dedicades.
  30. Activitats culturals i tradicionals: Organitzar esdeveniments centrats en la cultura local, com festes tradicionals, danses o cerimònies, i guanyar moneda local per participar.
  31. Suport a la infància: Participar com a voluntari en escoles, guarderies o activitats per a nens i guanyar moneda local per aquestes hores dedicades.
  32. Restauració i manteniment: Col·laborar en projectes de restauració de monuments històrics, edificis comunitaris o espais públics, i guanyar moneda local com a recompensa.
  33. Mediació comunitària: Oferir serveis de mediació i resolució de conflictes entre membres de la comunitat i guanyar moneda local per aquestes tasques.
  34. Suport a la salut física: Organitzar grups d'exercici, marxes o altres activitats físiques i guanyar moneda local per fomentar un estil de vida saludable.
  35. Projectes d'educació ambiental: Participar en campanyes d'educació sobre el medi ambient i la sostenibilitat i guanyar moneda local per les hores invertides.
  36. Ajuda en emergències: Proporcionar ajuda durant situacions d'emergència, com desastres naturals o crisis locals, i guanyar moneda local per la teva contribució.
  37. Suport tecnològic: Ajuda als membres de la comunitat amb qüestions tecnològiques, com ara resolució de problemes informàtics o ensenyament d'habilitats digitals, i guanyar moneda local per les teves habilitats.
  38. Promoció de la lectura: Organitzar clubs de lectura o activitats de promoció de la lectura a la comunitat i guanyar moneda local per animar la gent a llegir.
  39. Projectes d'art urbà: Col·laborar en projectes d'art urbà, com murals o instal·lacions artístiques a l'aire lliure, i rebre moneda local per la teva contribució creativa.
  40. Projectes educatius: Col·laborar en la creació i implementació de materials educatius, cursos o tallers per a la comunitat i guanyar moneda local per aquesta tasca.
  41. Serveis de cangur intergeneracional: Connectar persones majors amb joves famílies per oferir serveis de cangur ocasional i guanyar moneda local per aquesta interacció.
  42. Suport emocional: Proporcionar suport emocional a persones en moments difícils, com ara perdre un ésser estimat o passar per una crisi personal, i guanyar moneda local per la teva empatia i suport.
  43. Projectes d'agricultura urbana: Participar en el cultiu d'aliments en espais urbans com jardins comunitaris o terrats i guanyar moneda local per les hores invertides.
  44. Promoció cultural online: Contribuir a la creació de contingut cultural en línia com blogs, podcasts o xerrades virtuals i guanyar moneda local per la teva col·laboració.
  45. Suport a persones amb malalties cròniques: Donar temps i suport a persones amb malalties cròniques, com acompanyar-les a visites mèdiques o ajudar-les amb les seves necessitats diàries, i guanyar moneda local per això.
  46. Programa de mentoring: Oferir-se com a mentor per ajudar altres membres de la comunitat a assolir els seus objectius personals o professionals i guanyar moneda local per les sessions de mentoring.
  47. Projectes d'art terapèutic: Participar en activitats d'art terapèutic que ajudin a les persones a expressar-se i guanyar moneda local per contribuir a la seva benestar emocional.
  48. Suport a la recerca científica: Participar com a voluntari en estudis científics o recopilació de dades per a projectes de recerca i rebre moneda local per les teves contribucions.
  49. Serveis de traducció: Oferir serveis de traducció per a membres de la comunitat que parlin altres idiomes i guanyar moneda local per les teves habilitats lingüístiques.
  50. Neteja i millora de l'entorn: Organitzar esdeveniments de neteja de carrers, platges, parcs i àrees verdes per mantenir l'entorn net i ordenat.
  51. Tallers educatius: Oferir tallers sobre temes com salut, educació financera, habilitats laborals, informàtica, cuina saludable, etc.
  52. Ajuda als joves: Proporcionar orientació i tutoria per als joves en qüestions acadèmiques, de carrera i de desenvolupament personal.
  53. Cures de salut: Organitzar clíniques mòbils o programes de salut gratuïts per a persones que no tenen accés a l'atenció mèdica.
  54. Suport a persones majors: Oferir suport en les activitats diàries, com la compra o les visites al metge, a les persones majors de la comunitat.
  55. Ajudar els sense sostre: Proporcionar menjars, roba i altres necessitats bàsiques als sense sostre, així com oferir-los suport emocional.
  56. Promoció cultural: Organitzar esdeveniments culturals, concerts, festes i altres activitats que celebren i comparteixen les tradicions locals.
  57. Desenvolupament econòmic: Crear iniciatives d'emprenedoria i capacitació per ajudar els residents a desenvolupar negocis i obtenir ingressos.
  58. Ajuda a les persones amb discapacitat: Proporcionar suport a les persones amb discapacitat, ja sigui mitjançant activitats socials o ajuda en la vida diària.
  59. Sostenibilitat ambiental: Organitzar projectes de reciclatge, plantar arbres, promoure l'ús de vehicles ecològics i altres iniciatives per millorar la sostenibilitat del poble.
  60. Suport a les famílies: Proporcionar ajuda en l'educació dels nens, suport emocional als pares i altres recursos per millorar la vida familiar.
  61. Cultivar aliments locals: Crear jardins comunitaris o horts urbans per proporcionar aliments frescos i promoure la seguretat alimentària.
  62. Serveis d'art i entreteniment: Oferir actuacions teatrals, projeccions de cinema, classes d'art i altres activitats culturals.
  63. Ajuda a les víctimes de desastres: Proporcionar suport immediat a les víctimes de desastres naturals o altres emergències.
  64. Mentoria i desenvolupament juvenil: Oferir programes de mentoria i desenvolupament personal als joves per ajudar-los a assolir els seus objectius.
  65. Millora de la infraestructura: Col·laborar en projectes de millora d'infraestructures comunitàries, com la construcció o renovació d'edificis i espais públics.
  66. Serveis de transport: Oferir serveis de transport per a persones que no tenen accés a vehicles o transport públic, especialment persones grans o amb discapacitat.
  67. Recollida i distribució d'aliments: Organitzar programes de recollida d'aliments i distribució a persones necessitades a la comunitat.
  68. Animació i esdeveniments per a la comunitat: Planificar i coordinar esdeveniments comunitaris com festes, concursos, esports i altres activitats d'entreteniment.
  69. Projectes educatius en escoles: Oferir classes suplementàries, tallers i activitats educatives en escoles locals per millorar l'aprenentatge dels alumnes.
  70. Serveis de neteja i manteniment: Proporcionar serveis de neteja i manteniment a edificis públics, esglésies, temples, mosques i altres llocs importants.
  71. Biblioteca comunitària: Gestionar una biblioteca comunitària, oferint llibres i recursos educatius a tothom a la comunitat.
  72. Projectes d'energia renovable: Col·laborar en projectes d'energia solar, eòlica o altres iniciatives d'energies renovables per millorar la sostenibilitat energètica del poble.
  73. Serveis de cuina comunitària: Preparar menjars i oferir serveis de cuina a persones amb dificultats econòmiques o en situació de vulnerabilitat.
  74. Assistència a emergències mèdiques: Formar part d'equips d'assistència en casos d'emergència mèdica i ajudar a proporcionar ajuda immediata a les víctimes.
  75. Projectes d'educació sexual i salut reproductiva: Oferir informació i suport en qüestions de salut sexual i reproductiva a adolescents i adults.
  76. Suport a l'educació ambiental: Organitzar activitats educatives per conscienciar sobre la importància de la conservació del medi ambient.
  77. Assessorament financer: Oferir assessorament financer bàsic a persones amb dificultats econòmiques per ajudar-les a gestionar millor els seus recursos.
  78. Serveis de xarxa i connexió social: Crear espais de trobada i suport social per ajudar a les persones a connectar-se i establir relacions a la comunitat.
  79. Projectes d'història oral: Recopilar i preservar les històries i tradicions orals de la comunitat mitjançant entrevistes i altres mètodes.